fbpx

Zonnepanelen, salderen en subsidies

Geplaatst: 5 november 2020 · In categorie: Zonnepanelen


De Rijksoverheid staat voor een energietransitie: van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Er wordt onder andere ingezet op zonne-energie. Omdat zonnepanelen een forse investering zijn stimuleert de overheid de aanschaf via subsidies en belastingvoordelen. Dat geldt zowel voor grote projecten van bedrijven als voor particulieren die zonnepanelen op hun eigen dak willen leggen. Omdat zonnepanelen steeds goedkoper worden bouwt de overheid deze regelingen de komende jaren langzaam af. Toch blijft de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk.

Terugleveren en salderen
Wekt u zelf stroom op met zonnepanelen, dan kunt u die stroom direct gebruiken. Wat u niet direct gebruikt levert u terug aan het openbare net. De door u teruggeleverde en verbruikte stroom mag u tegen elkaar wegstrepen. Dat noemen we salderen. Bij FENOR mag u altijd salderen tot uw eigen verbruik. Als u meer stroom heeft teruggeleverd dan verbruikt, betalen we daar 70% van het leveringstarief voor, exclusief overheidsheffingen zoals energiebelasting en opslag duurzame energie. Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd tot 2031.

Regeling verlaagd tarief (Postcoderoosregeling)
Als u samen met anderen in een coöperatie of via een VVE duurzame energie opwekt, kunt u korting krijgen op de energiebelasting. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een nabije school of loods of op het gezamenlijke dak van uw appartementencomplex. FENOR biedt de postcoderoosregeling niet aan.

Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+)
Bedrijven en (non-profit) instellingen die duurzame energie gaan produceren kunnen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) subsidie aanvragen. 

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)
Met zonne-energie kan niet alleen elektriciteit, maar ook duurzame warmte opgewekt worden. Dat gebeurt met een zonnecollector. Bedrijven en particulieren kunnen onder bepaalde voorwaarden voor de aanschaf van zo’n apparaat een ISDE-subsidie aanvragen.

FENOR. Gewoon eerlijk over energie.

Bron: Rijksoverheid.nl


Kies voor FENOR

  • 7.8 beoordeling
  • 88% beveelt ons aan
  • Transparante tarieven
  • Geen sjoemelstroom
  • Geen verkapte cadeau’s
Klantenservice bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
085-77 33 120

klantenservice@fenor.nl
contactpagina ›

Misschien vind je dit ook interessant

Energierekening

Waarom stijgen de energieprijzen?

De energieprijzen stijgen. Wat is er aan de hand? Er zijn veel factoren die verklaren waarom de energieprijzen zo hard...

Gas

Foutieve berichtgeving media

Heerenveen, 5 oktober 2021 Naar aanleiding van een persbericht van een energievergelijkwebsite (Vastelastenbond), welke door veel media klakkeloos is overgenomen,...

Gas

Nederland gasvrij?

We horen het steeds vaker. Nederland wil vanaf 2050 geen CO2 meer uitstoten, maar wat voor gevolgen heeft dit voor...

Vormgeving en realisatie: NDC mediagroep