Als u het gevoel heeft bij uw huidige energieleverancier te veel te betalen, kan het interessant zijn over te stappen. Maar hoe weet u of de aanbieder die u op het oog heeft een beter aanbod heeft?
Mensen kiezen er soms voor eerst een vergelijkingssite te raadplegen. Na het invullen van een aantal gegevens volgt dan een overzicht van de tarieven bij verschillende leveranciers. Maar hoe goed zijn de prijzen die de verschillende leveranciers doorgeven met elkaar te vergelijken? En hoe compleet is het overzicht?
Het overzicht is niet compleet
Om met dat laatste te beginnen: Het overzicht is incompleet. Energieleveranciers betalen prijsvergelijkers een bedrag per overstap. Dat is nu eenmaal het verdienmodel van de prijsvergelijkingssite. Als een energieleverancier en de prijsvergelijker geen contract met elkaar afsluiten, zal het aanbod van deze leverancier niet worden getoond in de vergelijking. Er is geen enkele prijsvergelijker die een overzicht van alle leveranciers biedt. Misschien staat de beste leverancier voor u er niet eens tussen! Er zijn zelfs energievergelijkingssites die eigendom zijn van één bepaalde energieleverancier.
Weten waar u aan toe bent
Vergelijkingssites kunnen helpen als u zich wilt oriënteren. Maar de genoemde bedragen zeggen niet alles. In de meeste gevallen krijgt u een vertekend beeld omdat de genoemde prijs is gebaseerd op een instapkorting die soms niet eens wordt uitgekeerd. Ook hanteren niet alle aanbieders dezelfde termijnen. Een vast tarief tot en met 1 december geeft bijvoorbeeld een andere uitkomst dan een 1 jaar vast contract.
Wilt u precies weten wat uw termijnbedrag wordt? Op onze website kunt u snel berekenen wat uw maandbedrag is. En als de uitkomst u bevalt kunt u direct en eenvoudig overstappen.
FENOR. Gewoon eerlijk over energie.
We weten allemaal dat de voorraad aardgas niet onuitputtelijk is. En als u kiest voor groene stroom, wilt u waarschijnlijk...
Wij kunnen ons goed voorstellen dat u, voordat u kiest voor een energieleverancier, eerst wilt weten welk termijnbedrag u kunt...
Het is vrijwel zeker dat de termijnbedragen voor energie per 1 januari 2021 omhooggaan. Dat komt voornamelijk omdat de overheid...