fbpx

Welke aanbieder heeft het beste aanbod?

Geplaatst: 5 november 2020 · In categorie: Energierekening


Als u het gevoel heeft bij uw huidige energieleverancier te veel te betalen, kan het interessant zijn over te stappen. Maar hoe weet u of de aanbieder die u op het oog heeft een beter aanbod heeft?

Mensen kiezen er soms voor eerst een vergelijkingssite te raadplegen. Na het invullen van een aantal gegevens volgt dan een overzicht van de tarieven bij verschillende leveranciers. Maar hoe goed zijn de prijzen die de verschillende leveranciers doorgeven met elkaar te vergelijken? En hoe compleet is het overzicht?

Het overzicht is niet compleet
Om met dat laatste te beginnen: Het overzicht is incompleet. Energieleveranciers betalen prijsvergelijkers een bedrag per overstap. Dat is nu eenmaal het verdienmodel van de prijsvergelijkingssite. Als een energieleverancier en de prijsvergelijker geen contract met elkaar afsluiten, zal het aanbod van deze leverancier niet worden getoond in de vergelijking. Er is geen enkele prijsvergelijker die een overzicht van alle leveranciers biedt. Misschien staat de beste leverancier voor u er niet eens tussen! Er zijn zelfs energievergelijkingssites die eigendom zijn van één bepaalde energieleverancier.

Weten waar u aan toe bent
Vergelijkingssites kunnen helpen als u zich wilt oriënteren. Maar de genoemde bedragen zeggen niet alles. In de meeste gevallen krijgt u een vertekend beeld omdat de genoemde prijs is gebaseerd op een instapkorting die soms niet eens wordt uitgekeerd. Ook hanteren niet alle aanbieders dezelfde termijnen. Een vast tarief tot en met 1 december geeft bijvoorbeeld een andere uitkomst dan een 1 jaar vast contract.

Wilt u precies weten wat uw termijnbedrag wordt? Op onze website kunt u snel berekenen wat uw maandbedrag is. En als de uitkomst u bevalt kunt u direct en eenvoudig overstappen.

FENOR. Gewoon eerlijk over energie.


Kies voor FENOR

  • 7.8 beoordeling
  • 88% beveelt ons aan
  • Transparante tarieven
  • Geen sjoemelstroom
  • Geen verkapte cadeau’s
Klantenservice bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
085-77 33 120

klantenservice@fenor.nl
contactpagina ›

Misschien vind je dit ook interessant

Energierekening

Waarom stijgen de energieprijzen?

De energieprijzen stijgen. Wat is er aan de hand? Er zijn veel factoren die verklaren waarom de energieprijzen zo hard...

Gas

Foutieve berichtgeving media

Heerenveen, 5 oktober 2021 Naar aanleiding van een persbericht van een energievergelijkwebsite (Vastelastenbond), welke door veel media klakkeloos is overgenomen,...

Gas

Nederland gasvrij?

We horen het steeds vaker. Nederland wil vanaf 2050 geen CO2 meer uitstoten, maar wat voor gevolgen heeft dit voor...

Vormgeving en realisatie: NDC mediagroep