fbpx

Wat is groen gas?

Geplaatst: 7 december 2020 · In categorie: Gas


We weten allemaal dat de voorraad aardgas niet onuitputtelijk is. En als u kiest voor groene stroom, wilt u waarschijnlijk ook graag dat het gas dat u verbruikt ‘groen’ is. Al was het maar vanwege de effecten van aardgaswinning voor Groningen! Helaas ligt ‘groen’ bij gas iets minder simpel dan bij stroom. Onder de term ‘groen gas’ vallen twee soorten gas: biogas en gecompenseerd gas.

Biogas

Biogas is duurzaam opgewekt gas. Dat gebeurt in installaties die bio-afval zoals gft en mest omzetten in gas. Voordat het biogas bruikbaar is moeten er verontreinigingen uitgefilterd worden en moet het gas gedroogd worden, omdat het verzadigd is met vocht. Na die bewerkingen ontstaat er een gas met dezelfde kwaliteiten als aardgas. In ons land wordt er nog niet veel biogas geproduceerd en het is helaas nog maar nauwelijks beschikbaar voor Nederlandse huishoudens.

Gecompenseerd gas

Gecompenseerd gas is gewoon aardgas – ook wel grijs gas genoemd – waarvan de CO2-uitstoot gecompenseerd wordt. We spreken ook wel van klimaatgecompenseerd, CO2-gecompenseerd of bosgecompenseerd gas, omdat door de aanplant van bomen CO2 wordt omgezet in zuurstof.

FENOR Maximaal Groen

Bij FENOR kunt u met Maximaal Groen CO2-gecompenseerd gas afnemen.

Als u kiest voor FENOR Maximaal Groen, zorgt FENOR voor CO2-compensatie op basis van Gold Standard certificaten. Gold Standard is een keurmerk voor klimaatcompensatie via kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden die écht zorgen voor CO2-reductie. Zolang er niet voldoende biogas beschikbaar is en er nauwelijks alternatieven voor aardgas zijn, is de keuze voor CO2-gecompenseerd gas de beste manier om te helpen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs te voldoen.

Via Maximaal Groen investeert FENOR ook in schone kooktoestellen in ontwikkelingslanden. Miljarden mensen in ontwikkelingslanden koken op open vuur en daarbij komt naast CO2 ook veel roet vrij. Roet is na CO2 de grootste veroorzaker van de opwarming van de aarde. FENOR draagt door te investeren in clean cookstoves een steentje bij aan het verminderen van die effecten.


Kies voor FENOR

  • 7.8 beoordeling
  • 88% beveelt ons aan
  • Transparante tarieven
  • Geen sjoemelstroom
  • Geen verkapte cadeau’s
Klantenservice bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
085-77 33 120

klantenservice@fenor.nl
contactpagina ›

Misschien vind je dit ook interessant

Stroom

De conventionele meter verdwijnt

De conventionele meter verdwijnt In Nederland stappen wij over naar slimme meters en worden de oude (conventionele) meters uitgefaseerd. De reden...

Energierekening

Energiekosten berekenen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u, voordat u kiest voor een energieleverancier, eerst wilt weten welk termijnbedrag u kunt...

Energierekening

Tariefswijzigingen van overheid en netbeheerders per 1 januari 2021

Het is vrijwel zeker dat de termijnbedragen voor energie per 1 januari 2021 omhooggaan. Dat komt voornamelijk omdat de overheid...

Vormgeving en realisatie: NDC mediagroep