fbpx

Vast of variabel contract?

Geplaatst: 5 november 2020 · In categorie: Energierekening


Bij het afsluiten van een energiecontract kunt u kiezen tussen een contract met een variabel leveringstarief en een contract met een vast tarief voor de afgesproken looptijd. Wat het goedkoopste is, valt altijd pas achteraf te zien. We kunnen immers niet precies voorspellen hoe de energieprijzen zich ontwikkelen.

Als u kiest voor een contract met variabele tarieven kan dat voordeel opleveren als de energieprijs een dalende trend laat zien. Maar dat blijft een gok. Uit onderzoek van Pricewise onder vijf energie-aanbieders blijkt dat een contract met een looptijd van 1 jaar tegen vaste tarieven meestal het voordeligst is. Maar ook dat is geen garantie voor de toekomst.

Ook bij FENOR heeft u de keuze tussen een variabel of een vast contract. Het Modelcontract van FENOR is een variabel contract. De tarieven wijzigen twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli. Welke leveringstarieven gelden bij de startdatum staat in het contract.

Bij een contract met een vaste looptijd betaalt u de gehele contractperiode dezelfde prijs voor de energie. Van de afgesproken startdatum tot de afgesproken einddatum. Als de energieprijzen stijgen is een contract met vaste tarieven dus gunstig.

FENOR heeft contracten voor 1, 2 of 3 jaar vast. Bij 3 jaar vast weet u voor een lange periode precies waar u aan toe bent. Wel zo rustig! Veel mensen vinden 3 jaar te lang maar 1 jaar te kort en kiezen daarom voor de middenweg: 2 jaar vast. Een prima keuze.

Ruim voordat de overeenkomst eindigt doen wij een nieuw aanbod. Daar kunt u gebruik van maken, maar het hoeft niet. Ook gedurende de looptijd van de overeenkomst kunt u FENOR vragen een nieuwe aanbieding te doen.

FENOR. Gewoon eerlijk over energie.


Kies voor FENOR

  • 7.8 beoordeling
  • 88% beveelt ons aan
  • Transparante tarieven
  • Geen sjoemelstroom
  • Geen verkapte cadeau’s
Klantenservice bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
085-77 33 120

klantenservice@fenor.nl
contactpagina ›

Misschien vind je dit ook interessant

Gas

Wat is groen gas?

We weten allemaal dat de voorraad aardgas niet onuitputtelijk is. En als u kiest voor groene stroom, wilt u waarschijnlijk...

Energierekening

Energiekosten berekenen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u, voordat u kiest voor een energieleverancier, eerst wilt weten welk termijnbedrag u kunt...

Energierekening

Tariefswijzigingen van overheid en netbeheerders per 1 januari 2021

Het is vrijwel zeker dat de termijnbedragen voor energie per 1 januari 2021 omhooggaan. Dat komt voornamelijk omdat de overheid...

Vormgeving en realisatie: NDC mediagroep