fbpx

Opzegvergoeding

Geplaatst: 3 mei 2021 · In categorie: Energierekening


Overstappen naar een andere energieleverancier kan zonder problemen of kosten aan het einde van de contractperiodeLet er wel op dat de opzegtermijn minimaal 30 dagen is. Als u al voor het einde van de contractperiode wilt overstappen, betaalt u een opzegvergoeding. De hoogte van deze ‘overstapboete’ hangt af van hoe lang voor het einde van uw contract u opzegt. Hiervoor gelden voor alle energieleveranciers dezelfde maximumtarieven, die zijn vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Hoogte opzegvergoeding
Wie 1,5 jaar of korter voor het aflopen van het contract opzegt, betaalt maximaal 50 euro opzegvergoeding. Dat is per product, dus als u zowel gas als stroom afneemt, kan een dubbele vergoeding in rekening gebracht worden. Bij 1,5 tot 2 jaar voor het einde van het contract is dat maximaal 75 euro per product. Van 2 tot 2,5 jaar betaalt u maximaal 100 euro en bij langer dan 2,5 jaar zelfs maximaal 125 euro per product!  De energieleverancier waarbij u vertrekt moet de opzegvergoeding zo snel mogelijk in rekening brengen. Dat is uiterlijk bij de eindafrekening die u binnen 6 weken na uw opzegging krijgt toegestuurd.

Bron: ACM ConsuWijzer


Kies voor FENOR

  • 7.8 beoordeling
  • 88% beveelt ons aan
  • Transparante tarieven
  • Geen sjoemelstroom
  • Geen verkapte cadeau’s
Klantenservice bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
085-77 33 120

klantenservice@fenor.nl
contactpagina ›

Misschien vind je dit ook interessant

Gas

Op gas of elektrisch koken?

Voor een gemiddeld gezin is elektrisch koken ongeveer 2 tot 2,5 x zo duur als koken op gas. Op gas...

Energierekening

Normaal-, dal- en enkeltarief

Voor gas betaalt u elk uur van de dag hetzelfde tarief, maar stroom kost tijdens daluren iets minder dan tijdens...

Gas

CO2-gecompenseerd gas

Bij de verbranding van aardgas komt CO2 vrij. Zolang de meeste van onze huizen en bedrijven aardgas gebruiken, produceren we vele tonnen...

Vormgeving en realisatie: NDC mediagroep