fbpx

Normaal-, dal- en enkeltarief

Geplaatst: 3 mei 2021 · In categorie: Energierekening


Voor gas betaalt u elk uur van de dag hetzelfde tarief, maar stroom kost tijdens daluren iets minder dan tijdens piekuren. Dit zogenaamde dubbeltarief betaalt u alleen als u een dubbele of een slimme meter heeft. Een dubbele meter is een elektriciteitsmeter met twee telwerken: één telwerk voor daltarief en één voor normaaltarief tijdens piekuren. Met een enkele meter, met maar één telwerk, betaalt u enkeltarief oftewel één stroomtarief per kWh.  

Op welke tijden is stroom goedkoper? 
Het telwerk van een dubbele meter schakelt op vaste tijden over van dal- naar normaaltarief of andersom. In de meeste provincies geldt het daltarief – ook wel laagtarief of nachttarief genoemd – van 23:00 uur tot 7:00 uur. In Brabant en Limburg gaat het daltarief al om 21:00 uur in.   

Wat is voordeliger, dubbeltarief of enkeltarief?
Het is niet zo dat u met een enkele meter per definitie in het nadeel bent ten opzichte van gebruikers met een dubbele meter. Pas als u meer stroom verbruikt tijdens daluren dan tijdens piekuren, bespaart u iets op de stroomkosten. Voor grootverbruikers zoals agrarische bedrijven die veel stroom afnemen tijdens daluren, is dubbeltarief zeker wél lucratief. 
Heeft u een dubbele meter en neemt u voornamelijk stroom af tijdens piekuren? Dan kan het voordeliger uitpakken om toch te kiezen voor enkeltarief. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice.  

Bron: Pricewise 


Kies voor FENOR

  • 7.8 beoordeling
  • 88% beveelt ons aan
  • Transparante tarieven
  • Geen sjoemelstroom
  • Geen verkapte cadeau’s
Klantenservice bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
085-77 33 120

klantenservice@fenor.nl
contactpagina ›

Misschien vind je dit ook interessant

Energierekening

Waarom stijgen de energieprijzen?

De energieprijzen stijgen. Wat is er aan de hand? Er zijn veel factoren die verklaren waarom de energieprijzen zo hard...

Gas

Foutieve berichtgeving media

Heerenveen, 5 oktober 2021 Naar aanleiding van een persbericht van een energievergelijkwebsite (Vastelastenbond), welke door veel media klakkeloos is overgenomen,...

Gas

Nederland gasvrij?

We horen het steeds vaker. Nederland wil vanaf 2050 geen CO2 meer uitstoten, maar wat voor gevolgen heeft dit voor...

Vormgeving en realisatie: NDC mediagroep