fbpx

Isolatie zorgt voor flinke energiebesparing

Geplaatst: 29 september 2020 · In categorie: Isoleren


Met een goed geïsoleerd huis of bedrijfspand houdt u ’s winters de kou buiten de deur en blijft het ’s zomers juist lekker koel. Bovendien verspilt u minder energie en dat ziet u terug in uw energierekening. Alle reden dus om eens kritisch te bekijken hoe u uw huis of werkomgeving energiezuiniger kunt krijgen door te isoleren.

De allersimpelste manier van besparen op de energierekening is natuurlijk een vest of warme trui aantrekken en de thermostaat een tikje terugdraaien. Maar voor een structurele terugdringing van het energieverbruik is het isoleren van uw woning of bedrijfsruimte een aanrader.

Voorkom tocht
De eerste en eenvoudigste stap is het aanpakken van tochtplekken. Plekken waar makkelijk tocht ontstaat zijn kozijnen, de meterkast, het kruipluik, rond leidingen, tussen dakplaten en bij de aansluiting tussen vloer en gevel. Met het juiste isolatiemateriaal kunt u kieren en naden eenvoudig afdichten. Dat voorkomt tocht en vocht in huis, waardoor het veel aangenamer aanvoelt en er minder warmte verloren gaat.

Dakisolatie
Uw dak isoleren is binnen een paar dagen gebeurd en scheelt u vervolgens op jaarbasis een hoop geld. De meeste daken zijn al geïsoleerd, maar het loont de moeite om te onderzoeken of het beter kan. Zeker bij oudere panden.

Isolerend glas
Dubbelglas is al een flinke verbetering ten opzichte van enkel glas, maar als u écht wilt besparen kiest u voor HR++ en triple glas. Geen warmteverlies via de ramen meer en een energierekening die honderden euro’s per jaar lager uitvalt.

Vloerisolatie
Een geïsoleerde vloer voelt veel behaaglijker aan en voorkomt dat warmte door de vloer verdwijnt. Met warme voeten kan de verwarming een standje lager. Met het isoleren van uw vloer kunt u veel geld besparen en gaat uw wooncomfort er flink op vooruit.

Spouwmuur/gevelisolatie
De ruimte tussen de binnen- en buitenmuur heet de spouw. Door die tussenruimte op te vullen met isolatiemateriaal verliest u minder energie. De muren geven minder kou af en dat voelt een stuk comfortabeler in huis. Spouwmuurisolatie is vooral relevant voor huizen die gebouwd zijn tussen ongeveer 1920 en 1975. Oude huizen hebben meestal geen spouwmuur en modernere huizen zijn vaak al voorzien van spouwmuurisolatie.

FENOR. Gewoon eerlijk over energie.


Kies voor FENOR

  • 7.8 beoordeling
  • 88% beveelt ons aan
  • Transparante tarieven
  • Geen sjoemelstroom
  • Geen verkapte cadeau’s
Klantenservice bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
085-77 33 120

klantenservice@fenor.nl
contactpagina ›

Misschien vind je dit ook interessant

Energierekening

Waarom stijgen de energieprijzen?

De energieprijzen stijgen. Wat is er aan de hand? Er zijn veel factoren die verklaren waarom de energieprijzen zo hard...

Gas

Foutieve berichtgeving media

Heerenveen, 5 oktober 2021 Naar aanleiding van een persbericht van een energievergelijkwebsite (Vastelastenbond), welke door veel media klakkeloos is overgenomen,...

Gas

Nederland gasvrij?

We horen het steeds vaker. Nederland wil vanaf 2050 geen CO2 meer uitstoten, maar wat voor gevolgen heeft dit voor...

Vormgeving en realisatie: NDC mediagroep