fbpx

De energieprijzen stijgen. Wat merk ik daarvan?

Geplaatst: 26 oktober 2021 · In categorie: Energierekening


Het zal niemand ontgaan zijn. De energieprijzen zijn de afgelopen weken heel erg hard gestegen.
Een veel gestelde vraag is: Wat merk ik daarvan?

Dat hangt af van uw energiecontract.

Vaste contracten
Wie zijn contract voor 1 jaar of langer heeft vastgezet, merkt pas iets van de gestegen energieprijzen wanneer het contract afloopt. De verwachting is dat de energieprijzen de komende winter hoog zullen blijven. Niemand weet of de prijzen op de langere termijn hoog blijven of zullen dalen. Alom is de verwachting dat in april de prijzen zullen dalen.

Variabele contracten
Wie een variabel contract heeft, zal op 1 januari a.s. een hogere energieprijs betalen. Bij FENOR worden, evenals bij vele andere energieleveranciers, 1 januari en 1 juli de variabele tarieven aangepast. Maar let op, er zijn energieleveranciers die vaker de variabele tarieven veranderen. Kijk hiervoor goed in de voorwaarden van uw contract.

Overheidsheffingen
1 januari veranderen ook altijd de tarieven van de overheid en de netbeheerders, zoals de energiebelasting, opslag duurzame energie en de netbeheerkosten. De overheid denkt nu na over compensatiemogelijkheden.

Leveringskosten
FENOR rekent vaste en variabele kosten. De vaste kosten betaalt u ongeacht uw verbruik per geleverde dag, zoals de netbeheerkosten. De variabele kosten zijn afhankelijk van uw verbruik en dus van de prijzen voor gas en stroom en van de overheid. De definitieve hoogte hiervan is pas op 1 januari bekend.

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over de energieprijzen? Dat begrijpen wij en uiteraard staan onze adviseurs voor u klaar om deze vragen te beantwoorden. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8.30 – 17.00 op telefoonnummer (085) 77 33 120.


Kies voor FENOR

  • 7.8 beoordeling
  • 88% beveelt ons aan
  • Transparante tarieven
  • Geen sjoemelstroom
  • Geen verkapte cadeau’s
Klantenservice bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
085-77 33 120

klantenservice@fenor.nl
contactpagina ›

Misschien vind je dit ook interessant

Energierekening

Waarom stijgen de energieprijzen?

De energieprijzen stijgen. Wat is er aan de hand? Er zijn veel factoren die verklaren waarom de energieprijzen zo hard...

Gas

Foutieve berichtgeving media

Heerenveen, 5 oktober 2021 Naar aanleiding van een persbericht van een energievergelijkwebsite (Vastelastenbond), welke door veel media klakkeloos is overgenomen,...

Gas

Nederland gasvrij?

We horen het steeds vaker. Nederland wil vanaf 2050 geen CO2 meer uitstoten, maar wat voor gevolgen heeft dit voor...

Vormgeving en realisatie: NDC mediagroep