fbpx

CO2-gecompenseerd gas

Geplaatst: 3 mei 2021 · In categorie: Gas


Bij de verbranding van aardgas komt CO2 vrij. Zolang de meeste van onze huizen en bedrijven aardgas gebruiken, produceren we vele tonnen CO2. Daarom willen we de transitie maken van aardgas naar duurzaam opgewerkte stroom. Dat kan niet van de ene op de andere dag en daarom zorgen we als leverancier van groene energie voor CO2-compensatie. Dat betekent dat we de uitstoot van CO2 die wordt veroorzaakt door het gebruik van aardgas, compenseren. Bij CO2-gecompenseerd gas – ook wel klimaatgecompenseerd of bosgecompenseerd gas genoemdzorgen aangeplante bomen voor de omzetting van CO2 in zuurstof.  

Gecompenseerd gas is iets anders dan biogas. Biogas is duurzaam opgewekt gas uit bio-afval. Biogas is groen gas, gecompenseerd gas is ‘grijs’ gas dat door boomaanplant groen gemaakt is. 

FENOR Maximaal Groen
Bij FENOR kunt u met Maximaal Groen CO2-gecompenseerd gas afnemen. 
Als u kiest voor FENOR Maximaal Groen, zorgt FENOR voor CO2-compensatie op basis van Gold Standard certificaten. Gold Standard is een keurmerk voor klimaatcompensatie via kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden die écht zorgen voor CO2-reductie. Zolang er niet voldoende biogas beschikbaar is en er nauwelijks alternatieven voor aardgas zijn, is de keuze voor CO2-gecompenseerd gas de beste manier om te helpen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs te voldoen.  


Kies voor FENOR

  • 7.8 beoordeling
  • 88% beveelt ons aan
  • Transparante tarieven
  • Geen sjoemelstroom
  • Geen verkapte cadeau’s
Klantenservice bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
085-77 33 120

klantenservice@fenor.nl
contactpagina ›

Misschien vind je dit ook interessant

Energierekening

Waarom stijgen de energieprijzen?

De energieprijzen stijgen. Wat is er aan de hand? Er zijn veel factoren die verklaren waarom de energieprijzen zo hard...

Gas

Foutieve berichtgeving media

Heerenveen, 5 oktober 2021 Naar aanleiding van een persbericht van een energievergelijkwebsite (Vastelastenbond), welke door veel media klakkeloos is overgenomen,...

Gas

Nederland gasvrij?

We horen het steeds vaker. Nederland wil vanaf 2050 geen CO2 meer uitstoten, maar wat voor gevolgen heeft dit voor...

Vormgeving en realisatie: NDC mediagroep