fbpx

Besparen op energiekosten. Tips voor thuis.

Geplaatst: 29 september 2020 · In categorie: Stroom


De kosten voor energie worden bepaald door de hoeveelheid energie die u afneemt en de prijs van die energie. Wilt u besparen, dan kan dat door te kiezen voor een leverancier met aantrekkelijke tarieven én/of door te zorgen voor minder energieverbruik. Voor dat laatste hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Wilt u ook besparen op de prijs van energie, dan doet FENOR u graag een persoonlijk en scherp voorstel op maat.

Een lagere energierekening wil iedereen wel. Maar dan het liefst wel zonder daar comfort voor in te leveren. Gelukkig zijn er veel manieren om te besparen op energieverbruik. Minder energie gebruiken scheelt niet alleen geld, maar is ook beter voor onze aarde. Alle reden dus om te kijken wat u thuis kunt doen om uw energieverbruik te verminderen. En dat is best veel!

Isoleren
Met een goed geïsoleerd huis houdt u ’s winters de kou buiten de deur en blijft het ’s zomers juist lekker koel. Veel winst is al te behalen door tochtende ramen en deuren aan te pakken. Kiest u daarnaast voor een serieuze isolatie van uw huis, dan kan dat honderden euro’s per jaar schelen op de energienota.

Elektrische apparaten
Laat elektrische apparaten niet onnodig aanstaan. Dat scheelt niet alleen in energieverbruik maar is ook brandveiliger! Let bij de aanschaf van een elektrisch apparaat ook op het energielabel. Soms is een apparaat met een iets hogere aanschafprijs veel zuiniger in gebruik en heeft u het hogere aankoopbedrag snel terugverdiend.

Ledlampen
Ledlampen zijn een slim alternatief voor gloeilampen en halogeenlampen. De lichtopbrengst is hetzelfde, maar het energieverbruik is wel 85% minder.

Radiatorfolie
Waarom zou u uw muur verwarmen? Door het aanbrengen van radiatorfolie achter elke radiator verdwijnt er geen warmte door de muur naar buiten. Makkelijk zelf aan te brengen en snel terugverdiend. De kosten zijn voor een gemiddeld huis zo’n 20 euro, de besparing op de energierekening is al snel 30 euro per jaar.

Klokthermostaat of slimme thermostaat
Programmeer uw thermostaat zo dat u uw huis niet onnodig verwarmt. Waarom zou u de verwarming de hele dag laten branden als er toch niemand thuis is? Een slimme thermostaat kunt u via een app op afstand bedienen. U hoeft dus nooit in een koud huis thuis te komen.

Waterbesparende douchekop
Een ‘spaardouche’ verbruikt niet alleen minder water, maar ook minder energie. Omdat er minder water warm genaakt hoeft te worden hoeft de ketel minder te branden. Het douchecomfort is hetzelfde, maar u bespaart tot wel 20% op energie (en water).

Zonnepanelen
Voor veel particulieren een forse investering, maar wel een die wordt terugverdient en die veel oplevert. Soms zult u de energiemeter zelfs terug zien lopen! Veel gemeenten hebben een subsidieregeling voor de installatie van zonnepanelen op woningen.

Hierboven hebben we de meest gangbare manieren om energie te besparen op een rijtje gezet. Op naar een lager maandbedrag!

FENOR. Gewoon eerlijk over energie.


Kies voor FENOR

  • 7.8 beoordeling
  • 88% beveelt ons aan
  • Transparante tarieven
  • Geen sjoemelstroom
  • Geen verkapte cadeau’s
Klantenservice bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
085-77 33 120

klantenservice@fenor.nl
contactpagina ›

Misschien vind je dit ook interessant

Energierekening

Waarom stijgen de energieprijzen?

De energieprijzen stijgen. Wat is er aan de hand? Er zijn veel factoren die verklaren waarom de energieprijzen zo hard...

Gas

Foutieve berichtgeving media

Heerenveen, 5 oktober 2021 Naar aanleiding van een persbericht van een energievergelijkwebsite (Vastelastenbond), welke door veel media klakkeloos is overgenomen,...

Gas

Nederland gasvrij?

We horen het steeds vaker. Nederland wil vanaf 2050 geen CO2 meer uitstoten, maar wat voor gevolgen heeft dit voor...

Vormgeving en realisatie: NDC mediagroep